AK Parti’de 5. Olağan Kongre öncesi Binali Yıldırım, ile Ahmet Davutoğlu savaşı yaşandı.


Erdoğan’ın olmazsa olmazarından Yıldırım’ın Genel Başkanlığa aday olması gündeme geldi.

Bine yakın delegenin desteğini alan Yıldırım, Erdoğan’ın ricasıyla aday olmaktan vazgeçti

1. Kasım seçimlerinde başarısız olunması durumunda AK Parti kan değişikliğini Yıldırım ile başlatacak

AK Parti’nin 5. Olağan Kongresi öncesinde yaşanan en kritik gelişme eski Bakan Binali Yıldırım’ın adaylık niyetini ortaya koyması oldu. Her şey Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hazırladığı Merkez Karar Yönetim Kurulu listesine Binali Yıldırım’ı koymamasıyla başladı. Yıldırım, duruma tepki gösterdi ve Genel Başkanlığa aday olmaya karar verdi. Durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da iletti.

Erdoğan da Davutoğlu’nun listesine vize vermedi. Bu konudaki görüşlerini Davutoğlu’na ileten Erdoğan, Yıldırım’ın da listede olması gerektiğini söyledi. MKYK listesi sil baştan hazırlandı. Davutoğlu’nun hazırladığı listenin yüzde 60’ından fazlası değişti. Binali Yıldırım, listeye dahil oldu. Davutoğlu
listesinde ısrar etseydi, Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım’la yarışacaktı.

Yıldırım’ın genel başkan adaylığının ortaya çıkması Başbakan Ahmet Davutoğlu cephesinde deprem etkisi yarattı. Davutoğlu’nu, genel başkanlığı ve MKYK’yı kaybetme korkusu sardı. Yıldırım’ı adaylıktan vazgeçmesi için Cumhurbaşkanının ikna ettiği iddia edildi. Şimdi gözler 1 Kasım seçimlerinde. AK Parti istediği yüzdeyi elde edememesi durumunda kan değişikliğine gidecek ve bunu da Yıldırım ile başlatacak.