Türkiye Diyabet Vakfı tarafından 'Diyabeti durduralım' projesi kapsamında Erzincan'da yürüyüş düzenlendi.

 

Türkiye Diyabet Vakfı tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde 'Diyabeti durduralım' projesi kapsamında Erzincan'da yürüyüş düzenlendi. Erzincan Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe katılan Vali Selman Yenigün, ? Bu yürüyüşün amacı hakikaten sinsi olan bu hastalığa karşı halkımızın dikkatini çekmek dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün katılımı ile Çankaya Köşk'ünde tanıtımı yapılan ve 3 yıl sürecek olan 'Diyabeti durduralım' projesi kapsamında Erzincan'da yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Vali Selma Yenigün, Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr . İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Belediye binası önünden başlayan yürüyüşe katılanlar, ellerine aldıkları 'Adım at, sağlıklı kal, Diyabeti durduralım dövizleri taşıdı. Halitpaşa ve Fevzipaşa caddesi üzerinde devam eden yürüyüş Ordu caddesi üzerinde bulunan saat kulesi önünde sora erdi. Yürüyüşün sonuna doğru Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Rektör İlyas Çapoğlu dövizleri ellerine alarak diyabet konusunda mesaj verdiler.

Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan Vali Selma Yenigün, yürüyüşün amacının dikkati çekmek olduğunu vurgulayarak 'Bu yürüyüşün amacı diyabet hastalığının, hakikaten sinsi olan bu hastalığın halkımız nazarında onların böyle bir rahatsızlığa yakalanmadan gereken tedbirleri ve yapması gereken tedavi özellikleri ile tekrar hatırlatmak olmuştur. Halkımız büyük bir oranda bu yürüyüşe katılmıştır diye konuştu.