Erzincan Belediyesi Terzibaba Mezarlığında bulunan yakınlarının kabirlerini daha kolay bulabilmeleri için Mezarlık Bilgi Sistemini vatandaşlarla buluşturdu.

Kent yönetiminde ve vatandaş odaklı belediyecilik hizmetlerinde çağın gereklerini yakalayan, teknolojinin avantajlarından yararlanan ve bilgiye dayalı belediyeciliğe geçişi sağlayan Erzincan Belediyesi, bu bağlamda yeni bir hizmeti daha Erzincanlılarla buluşturdu.

Mezarlık girişindeki hizmet binasının hemen yanı başına kurulan sistemde; cenaze bilgilerinin çeşitli kriterlere göre sorgulanması, mezar yeri hakkında bilgi alınması, mezar yerine kadar kısa yol bilgisinin harita üzerinde sunulması, boş mezar yerlerinin sorgulanması gibi işlevler yer alıyor. Terzibaba Mezarlığını ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Belediyemiz kentin her yönü ile gelişmesi için çabalarını vermektedir. Projelerimiz kente yepyeni bir imaj kazandırmakla birlikte yediden yetmişe herkesin ihtiyaçları göz önüne alınarak yapılmaktadır. Bu bağlamda mezarlıklar birimimiz de bütün ihtiyaçları göz önünde tutmaktadır. Biz mezarlıklarımızı en iyi hale getirip ebediyete intikal eden yakınlarımıza saygımızı göstermekteyiz. Ayrıca mezarlarımızda vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak uygulamalara da imza atmaktayız. Belediyemiz kioks cihazları ile kullanılan Mezarlık Bilgi Sistemini hayata geçirerek bu konuda da farklılık oluşturmuştur. Kısa bir süre içerisinde aynı sistemi internet üzerinden de ulaşılabilir hale getireceğiz.” dedi.