Tercan'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüğü tarafından 'Evlilik Öncesi Eğitim' programı düzenlendi.

Tercan Kaymakamlık çok amaçlı toplantı salonunda yapılan seminere, Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Galip Sökmen, Sabancı Kız Yurdu Müdür Yardımcısı Yavuz Hatipoğlu, psikolog Cihan Küçük, sosyolog Meryem Ulukuş, evlilik hazırlığı yapan genç kızlar ve davetliler katıldı. Evlilik öncesi eğitim programı hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Galip Sökmen, Türk toplumunun sahip olduğu en önemli kutsal değerlerinden olan aile kurumunun korunmaya değer olduğunu ve bu bağlamda eğitimlerle desteklenmesi gerektiğini belirtti. Evliliğin çok önemli müessese olduğunu kaydeden Sökmen, "Evliliğe birlikte adım atacak çiftlerin önceden başlarına gelebilecek her türlü durum ile alakalı olarak eğitildikleri bir programa ihtiyaç vardır. Bu konuyu bakanlığımız çok önemseyerek ele almış durumda. Bu kapsamda evlilik için müracaatta bulunan çiftlere, evlilik yaşına gelmiş gençlere uzman kişiler tarafından eğitim verilecek." dedi.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bugüne kadar organize ettiği çalışmaların başında aile kavramının geldiğine dikkat çeken Galip Sökmen, "Çünkü genel müdürlüğümüzün ve bakanlığımızın şu sloganı var: 'Aile Toplumun Temelidir', biz de Erzincanımız'da ilk olarak evlilik öncesi eğitimleri başlatmış bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.

Evlilik öncesi eğitim seminerlerinin belirli aralıklarla devam edeceğini vurgulayan Sökmen, "Evlilik devam ettiği zaman da, evlilikte sorun yaşandığı dönemlerde de bizim programlarımız devam edecek. Bugün bakanlığımız yapmış olduğu araştırmalarda çiftlerimizin ayrılık oranının yüzde 80'inin ilk beş yılda olduğu tespit edildi. İlk beş yıl evliliklerde dikkat edilmesi gereken bir dönem. Ayrılan çiftlerimizin yüzde 62'nin de bu ayrılmalardan dolayı herhangi bir destek alamadıklarına şahit olunuyor. İşte bakanlığımız buna müdahale etmek için evli çiftlerimizin evlilikte yaşadığı sıkıntıları çözmek için evlilik öncesi eğitimleri başlattı." dedi.

Seminerden ayrıca Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu Müdür Yardımcısı Yavuz Hatipoğlu, 'Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri' konulu sunum yaptı.