Erzincan’da, jandarma aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 1 asker yaralandı.

 

Erzincan  Çağlayan karayolu Karatuş Köyü mevkiinde meydana gelen olayda, jandarma aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamanın şiddetiyle araç yoldan dışarı savrulurken, araç eçerisinde bulunan bir asker yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık görevlileri, yaralı askere olay yerinde ilk müdahalede bulundu. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda güvenlik kuvveti, zırhlı araç ve bomba uzmanları sevk edildi. Bomba uzmanlarının incelemelerde bulunduğu bölgede, teröristlere yönelik operasyon başlattı.

 

Konuyla ilgili Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, “Erzincan merkeze bağlı Çağlayan beldesinde daha önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir askeri personel yaralanmıştır. 13.05.2020 tarihi saat 16.10 sıralarında transit marka araçla Merkez İlçe Çağlayan Jandarma Karakol Komutanlığı Önleyici Kolluk Devriyesi esnasında Çağlayan-Karatuş köyü arasında yolun sağ tarafına yerleştirilen EYP'nin patlaması sonucu bir personel hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede Komando Timi, İstihbarat Unsuru, Drone Unsuru ile PAMİT ve MAKÖ unsurlarının katılımıyla geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. İlimizde terör unsurlarının bulunmasına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir” denildi.