Kapalı alanlarda uyğulanan sigara yasağı Erzincan’da yüzlerce kişinin sigarayı bırakmasına neden oldu.



Sağlık Bakanlığı'nın sigarayla mücadele için ortaya koyduğu projeler hayata geçirildikçe sigarayla mücadelede büyük bir yol katediliyor. Kapalı mekanlarda sigara içme yasağı, sigaraya yapılan zamlar ve sigarayı bırakmak için başvuruda bulunan kişilere ücretsiz ilaç desteği verilmesi Erzincan’da yüzlerce kişinin sigarayı bırakmasına neden oldu.

700 kişi sigarayı bıraktı
Erzincan Mimar Sinan Aile Sağlık Merkezi Doktoru Tolga Özdemir’e müracaat eden 700 kişinin yüzde 95’i sigarayı bıraktı. Dr. Tolga Özdemir, sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olduğunu ve alınan bu sonuçtan mutluluk duyduğunu ifade etti. 2011 yılı içerisinde kendilerine müracaat eden 700 sigara bağımlısının yüzde 95’inin sigarayı bıraktığını ifade eden aile hekimi Dr. Tolga Özdemir sigaranın zararlarının ise herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Özdemir, “2011 yılında takip ettiğimiz 700 hastanın hiçbirin de yan etki nedeniyle ilacı bırakmadık. Sigara tiryakilerini bıraktırmak için çalışmalarımız son sürat devam edecek. Ne kadar talep olursa karşılamak için elimizden geleni yapacağız”dedi.