Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan’da anne ve babası adına restore ettirdiği türbe ve caminin açılışı yaptı.

 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan’da bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulundu. Sarıgül, Erzincan'da büyük bir coşku ile karşılandı. Sarıgül ilk olarak Refahiye’yi ziyaret etti. Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı'yı ziyaret eden Başkan Sarıgül vatandaşlarla da sohbet etti.

Başkan Sarıgül, daha sonra İliç’e bağlı Kuzkışla köyüne geçti. Sarıgül, Geçen yıl vefat eden annesi ve babası adına restore ettirdiği Hasan Baba Türbesi'nin açılışını yaptı. Yüzlerce kişinin katıldığı açılış töreninde konuşan Sarıgül, Anadolu'da yaşayan büyük insanların hayatlarından örnek alınması gerektiğini söyledi. Açılışın ardından Babası Hakkı ve Annesi Hacı Ayşe Sarıgül adına yaptırdığı çeşmeden su içen Sarıgül, daha sonra türbede dua etti.

Sarıgül açılışın ardından Armutlu köyünde restore ettirdiği 200 yıllık tarihi camide incelemelerde bulundu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün köy ziyaretleri kapsamında Refahiye’ye bağlı Aşut köyünü de ziyaret etti. 

Köy girişinde davul zurna eşliğinde vatandaşların yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Sarıgül onuruna verilen yemeğe katıldı.