15 Temmuz’un birinci yıldönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında 15 temmuzda şehit olan 4 Erzincanlı kardeş imizi ve tüm şehitlerimizi saygıyla rahmetle minnetle yad ettik. Ruhları şad olsun mekanları Cennet olsun. Gazilerimize Allah şifa versin Allah geride kalanlara uzun öpürler nasip etsin.

Kardeşlerim şehitlerimizin için düzenlenen anma proğramlarının hepsine katıldım, çoğuna şahit oldum. Bir birinden farklı o kadar da acılı ve hüzün hikayeleri var.
Dört Erzincanlı şehidimizi biraz anlatmak istiyorum.

Mete sertbaş
Refahiyeli. 49 yaşında evli 2 cocuk babası. Acıbadem Mahallesi muhtarı. 15 Temmuz gecesi Acıbadem’de bulunan Türk Telekom binasına gitti. Darbeci askerleri vazgeçirmeye çalıştı. Açılan ateş sonucu şehit düştü.

Burak cantürk
Kemahlı. 23 yaşında üniversite öğrencisi. Darbe girişimini duyunca sokağa çıktı. Karşı koydu darbeci hainlerin açtığı ateş sonucu Çengelköyde şehit oldu.

Hüseyin Güntekin
Kemahlı. 47 yaşında evli 10 ve 17 yaşında 2 cocuk babası. Kasaplık yapmaktaydı. Darbe girişimi gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğüne gitti. Darbeci askerlerin silahlı saldırısı sonuncu şehit düştü.

Recep gündüz
Tercanlı. 27 yaşında bekar istanbulda inşaatlarda çalışıyordu. 15 Temmuz şehitler Köprüsüne gitti. Hainlerin açtığıateş sonucu şehit oldu.

Saygı değer dostlar,
Şehitlerimizin hayatlarını biraz incelediğimizde hepsinin hikayeleri farklı.
Hepsinde ayrı ayrı hüzün var, keder var, acı var, dram var.
Hele biri var ki
Ana yok, baba yok, akraba yok.
İstanbul’a ekmeğini kazanmaya gelmiş.
Hainler tarafından şehit edilmiş.

Görüşlerimiz farklı olabilir. Ama bu vatan bizim farklılıklarımız, bizim güzelliğimiz olmalı. Dış güçlerin maşaları olan, vatanını satan, bu şerefsizlere bu vatanı bırakmayalım. Gelin bir olalım bütün olalım. Bu vatan herkese yeter, yeterki içimizdeki hainleri ayırmayı bilelim.

Tüm şehitlerimizi saygıyla şükranladuayla yad ediyorum.