Erzincan’da 2009 yılında trafik kazaları önceki yıllara göre arttı. Polisiye olaylarda patlama oldu.

Erzincan’ın korkunç gerçeğini 2009 yılı istatistikleri ortaya çıkardı. Yollar yine kan gölüne döndü. Ölümlü trafik kazaları korkunç rakamlara ulaştı. Uyuşturucu tacirleri kenti üs yaptı.

ÜRKÜTEN RAKAMLAR
Büyüklerin deyimiyle asayişin belkemal olduğu Erzincan’da her nedense trafik kazaları yine aza indirilemezken önceki yıllara göre artış gösterdi. Yollar kan gölüne dönerken kazalarda ölenlerin sayısı yüzü buldu. Yüzlerce kişinin de yaralandığı kazalarda maddi zararın boyutları ise ürkütücü rakamlara çıktı.

NEDEN ERZİNCAN
Erzincan polisi uyuşturucu tacirlerinin 2009’da da korkulu rüyası oldu. Erzincan’ın coğrafi konumu ve Erzincan Üniversitesi zehir satıcılarının iştahını kabartsa da bunda önceki yıllara göre yine başarılı olamadılar. 6-7’de

ERZİNCAN POLİSİNİN BÜYÜK BAŞARISI
2009 yılı Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nün en başarılı yılı oldu. Bir çok karanlık cinayetleri kısa sürede aydınlatan polis uyuşturucu operasyonlarında da bir çok başarıya imza attı. Erzincan’ı geçiş güzergahı olarak kullanan uyuşturucu tacirleri bir çok şehirden ellerini kollarını sallayarak geçerken Erzincan polisinde yakayı ele verdiler. Erzincan genelinde yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin milyonlarca lira olduğu belirtildi.

ERZİNCANIMIZ’DA 2009 BÖYLE GEÇTİ

Bakan Yıldırım Erzincan’ı ihmal etmedi
Erzincan Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2009 yılında Erzincan genelindeki hemen hemen tüm etkinliklere katıldı. Yıldırım bir çok sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelerek inanılması güç bir rekora imza attı.

ERZİNCANSPOR YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞÜRDÜ
1.lige çıkmayı kılpayı kaçıran Erzincanspor her sezon kan baybederek amatör kümeye düştü. Erzincanspor’un amatör kümeye düşmesi Erzincanlılar arasında şok etkisi yaptı. Amatör kümede 2009 yılında oynadığı maçlarda rakiplerini gol yağmuruna tutan ve gazetemizin hazırlandığı haftaya kadar yenilmeyen Kırmızı-Siyahlılar bu sezon yeniden 3. lige çıkma hesapları yapmaya başladı.

Vali Demir göreve başladı
Son Valiler Kararnamesi'nde Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden Erzincan Valiliği'ne atanan Abdulkadir Demir, göreve başlar başlamaz Erzincan’ın tüm ilçelerini dolaşarak sorunları yerinde öğrendi.

Erzincan’a ilk bayan vali yardımcısı atandı
Erzincan’ın ilk bayan Vali Yardımcısı Selda Dural görevine başladı. Ferizli Kaymakamlığı görevini yürütürken son yayınlanan kararname ile Erzincan Vali Yardımcılığı görevine atanan Vali Yardımcısı Dural Erzincan’da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Erzincanlı albaya Türkiye ağladı
Afganistan'da geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Kurmay Albay Faruk Sungur'un cenazesi memleketi Erzincan'da son yolculuğuna uğurlandı.  Ankara'da Cuma günü düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Erzincan'a getirilen Şehit Albay Faruk Sungur'un Türk bayrağına sarılı naşı, cenaze namazı için Terzibaba Camii'ne getirildi. Burada öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, askeri ve mülki erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

2 bin 893 kişiye “Dur gitme” diyemedik
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Adres Kayıt Sistemi’ndeki verilere dayanarak açıkladığı nüfus rakamları göre Erzincan’ın nüfusu bir önceki yıla oranla toplamda 2 bin 893 kişi azaldı.
Erzincan Valiliği Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Adres Kayıt Sistemi’nin güncelliğini sağlamak amacıyla nüfus personeli başta olmak üzere, İl Özel İdaresi ve Belediye Başkanlığı’nın görevlilerinin koordineli bir şekilde çalıştığı belirtilerek, nüfus sayım sonuçlarının bundan sonra her yıl Adres Kayıt Sistemi’nin verileri dikkati alınarak açıklanacağı kaydedildi.
ERZİNCAN’IN TOPLAM NÜFUSU; 210 BİN 645
2007 nüfus sayımının sonuçlarına göre, Erzincan’ın toplam nüfusunun, 213 bin 538 kişi olduğunun ifade edildiği açıklamada, 2008 nüfus sayımında Erzincan’ın toplam nüfusunun 2 bin 893 azalmayla 210 bin 645’e düştüğü bildirildi. Yine 2007 nüfus sayımı sonuçlarına göre Erzincan il merkezinin nüfusunun, 86 bin 779 kişi olduğunun belirtildiği açıklamada, 2008 nüfus sayımı sonuçlarına göre Erzincan il merkezinin nüfusunun 728 azalmayla 86 bin 051 kişiye düştüğü vurgulandı. Adres Kayıt Sistemi verilerine göre yine, Erzincan’ın toplam köy nüfusu 2007’de 99 bin 101 kişi iken, 2008 yılında bin 687 kişi azalmayla 97 bin 414’e geriledi.

İlçeler meslek yüksek okullarına kavuştu
Erzincan Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksek okulları açıldı. Erzincan Türkiye’de, tüm ilçelerinde meslek yüksek okulu olan tek il olma ünvanını eline aldı. Kemaliye Hacı Ali Akın Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu, İliç’te Türk Tekekom Meslek Yüksek Okulu Kemah’ta ise Kemah Meslek Yüksek Okulu  eğitime başladı.

CANİ LİNÇTEN  ZOR KURTULDU
Erzincan'da 35 yaşındaki Güler Vural isimli 3 çocuk annesi kadının bilezikleri için vahşice katledilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan 1 kişi bugün adliyeye çıkarıldı.
Cinayetin işlendiği sokağın 100 metre ilerisindeki bir evde oturduğu tespit edilen ve iddiaya göre, olayda öldürülen kadının kolundan alınan bilezikleri kuyumcuda bozdurmak istediği sırada polis tarafından gözaltına alınan cinayet zanlısı İ.M.(29) polisteki sorgulamasının ardından adliyeye çıkarıldı. Polis, zanlının adliyeye çıkarılacağı dakikalarda adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Sivil polis otosuyla adliyeye getirilen zanlıya çevrede bulunan vatandaşlar tepki gösterdi. Polisin hızla adliye binasına soktuğu zanlıya önceden içeriye giren bir kişi saldırmaya çalıştı.
Polisin müdahalesiyle dışarı çıkarılan genç, zanlıya küfürler savurdu. Polis aracına bindirilen genç, adliyeden uzaklaştırıldı.

Polis siğara bıraktırdı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından 19 Mart-19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 'Sigarayı Bırak Yaşamaya Bak' kampanyası Müftülük toplantı salonunda düzenlenen konferansın ardından son buldu. Erzincan Emniyeti'ne bağlı polislerin çabası ile Erzincan'da 208 kişi sigarayı bıraktı. Programa Erzincan Vali yardımcısı Adem Keleş, İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, Emniyet Müdürlüğü personeli, bazı kamu kuruluşlarının temsilcileri ile Polis Okulu öğrencileri katıldı. Siğara bırakanları emniyet tarafından ödüllendirildi.

Maden suyu üretimi başladı
Erzincan’ın mineral değeri yüksek maden suyu uzun bir aradan sonra yeniden işlenmeye başlandı.  Ekşisu mevkiinde doğal olarak çıkan maden suyunun işleneceği tesisleri gezen ve suyun işletme hakkını alan şirket yetkilileriyle görüşen Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, madensuyuna büyük yatırımlar yapılacağını söyledi. Uzun bir aradan yeniden imalata başlayan Erzincan maden suyunun çok lezzetli ve Erzincanlılar için aranan bir tat olduğunu belirten Çakır şunları söyledi; "Yatırımcımız, bu alanda orta vadede toplamda 10 milyon dolarlık bir yatırım hedefi koymuş. Burada, aromalı maden suyundan, normal içme suyuna kadar her çeşit suyu üretecek. Şu anda eski tesiste şehrin ihtiyacına yönelik bir imalat yapılıyor. Daha sonra sözleşme gereği yeni bir tesis kuracak. Maden suyumuz beklide dünyaya açılacak."

Erzincan’a yeni bir havalanına kavuşacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin havaalanı kapasitesinin 3 yılda yüzde 100 artırıldığını ve 49 milyon olan yolcu kapasitesinin 105 milyon yolcuya çıktığını kaydetti.
Tamamlandığında 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Erzincan Havaalanı yeni İç ve Dış Hatlar Terminal Binası'nın içerisinde yolcu salonları, alışveriş mekanları bulunacak. 31 bin 276 metrekare toplam büyüklüğe sahip olacak yeni terminal binasında 8 bin metrekarelik alan  yolcu kullanımına ayrılacak. 2009 yılı yatırım programında Erzincan Havaalanı için 6 milyon 84 bin TL ödenek ayrıldığı öğrenildi.