Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf Erzincan'da açılıştan açılışa koştular.

Bakan Yıldırım ve Kavaf, ilk olarak Türk Telekom'un Erzincan'daki Bilişim Merkezi'ni törenle hizmete açtı.

Törende konuşan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, tesisi 2008 yılında satın aldıklarını ve Avrupa standartlarında bir bilişim merkezi olarak projelendirdiklerini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, konuşmasında son dönemlerde artan terör olaylarına değindi. Bakan Yıldırım, "Bazı ahmakların, terör eylemleri ile halkı sindirme gayretleriyle bir şey yapacakları sanıyorsa yanılıyorlar. Gittikleri yer çıkmaz sokaktır. Bin yıl boyunca bu topraklarda kardeş olarak, tek bayrak, tek ülke, tek vatan ve 72 milyon, birlik ve beraberliğimizi koruduk, bunu başardık. Bunu bugün de başaracağız, bin yıl sonra da başaracağız. Bu sevdada, bu yanlış yolda olanlar akıllarını başlarına alsınlar" dedi.

Erzincan'ın bu birliğin, hoşgörünün merkezi olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Erzincan'ı laboratuvar olarak görenler bir kez daha yanlış yolda olduğunu anlamıştır. Erzincan öyle şeylere, provokasyonlara prim vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir" diye konuştu.

Türk Telekom Bilişim Merkezi'nin istihdama önemli ölçüde katkı sağladığını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, birlikte hareket etmesi halinde üstesinden gelinemeyecek sorun yoktur. Tesiste 600 gencimiz Türkiye için, Erzincan için üretecek.
Bilişim Merkezi'nde personel sayısının bir yıl içinde bin 200'e ulaşacak. Bunun için Türk Telekom'a ve çağrı merkezi şirketi AssisTT'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından Türk Telekom Bilişim Merkezi'nin ve AssisTT Çağrı Merkezi'nin açılışı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf tarafından yapıldı.


Türkiye'nin ilk elektronik arşivleme merkezi Erzincan'da açıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türk Telekom Bilişim Merkezi'nde düzenlenen programın ardından, Erzincan'da kurulan Türkiye'nin ilk elektronik arşivleme merkezinin açılışını yaptılar.

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan KodA Akıllı Arşiv Kent Binasının açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugünün Erzincan için bilişim günü olduğunu bilişimin kalbinin Erzincan'da atığını söyledi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise konuşmasında, bilgi ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği çağımızda, geleneksel usullerle üretim yapmanın, hizmet sunmanın ve bu alanda Türkiye'de ve dünyada rekabet yapabilmenin mümkün oylmadığını ifade etti.

Bakan Kavaf, "gelişen süreci iletişim, bilgi teknolojilerini iyi öğrenmiş, kavramış, genç nesille ancak bu rekabeti gerçekleştirebiliriz. Bu anlamda Erzincan'da açılan KodA elektronik arşivleme merkezi benim Türkiye'de ilk defa şahit olduğum bir sistem. Gerçekten hayran oldum" dedi.


Posta dağıtıcıları Erzincan'da yarıştı
 
39'ncu Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışmasının Türkiye finalini Erzincan'da yapıldı. Erzincan ikinci kez ev sahipliği yaptı.

Bu yarışmanın her yıl farklı illerde yapıldığı ve Erzincan'ın ayrı bir yeri olduğu için ikincisinin yapıldığını vurgulayan PTT Genel Müdürü Osman Tural, yarışacak bütün PTT personeline başarılar diledi. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ise yaptığı konuşmada, bütün sporculara başarılar dileyerek, Erzincan'ın böyle önemli bir organizasyonda tercih edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

20'si bayan toplam 84 sporcunun katıldığı Türkiye Finali'nde, erkek sporcuların  startını Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf verirken, bayan sporcuların startını ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verdi. Erkeklerin 10 bin metere de, bayanların ise 5 bin metrede yarıştığı finalde, 35 uluslar arası ve milli kategorilerde görev yapan hakemler hazır bulundu. Türkiye finalinde bayanlarda ilk 3'e giren sporcular ile erkeklerde ilk 5'e giren sporcular Bulgaristan'da yapılacak olan 39'ncu Balkan Ülkeleri Uluslararası Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışmasında Türkiye'yi temsil edecekler.

Yarışma sonucunda, bayanlar kategorisinde, Ankara'dan Yeliz Ayyıldız, Eerkekler kategorisinde ise Balıkesir'den Sebahattin Tatar birinci oldu.

Erzincan'da düzenlenen törenlere, Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın yanısıra Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Tedaş Genel Müdürü Haşim Keklik, Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Assistt Genel Müdürü Adil Zembat ve davetliler katıldı. Sebahattin KAPLAN/ERZİNCAN