Erzincan’da İl Özel İdaresi'nin aldığı kararla köylerdeki evlere kimlik kartı çıkarılacak.


Erzincan İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, köylerde ki her binanın kimlik kartlarının çıkarılacağını söyledi.


Başkanı Tuygun, Van, Erzincan ve Elazığ’da yaşanan depremler sonrasında alınan kararlar doğrultusunda Erzincan’ın 528 köyü taranarak köylerdeki evlerin kimlik kartlarının çıkarılacağını ifade etti.


Geçtiğimiz ay içerisinde Refahiye, Kemah ve İliç'in köylerinde meydana gelen depremlerde evlerde hasarlar meydana gelmişti. Köylerdeki evlerle ilgili çalışmalar yaparak her evin içi bir kimlik kartı çıkartacağız.  Biz köylerdeki evlerin akıbetini profesyonel olarak öğrenmek zorundayız. Maalesef o konuda hazırlıklı değiliz. Bazı vatandaşlarımız köylerde yapılan evlere bizim uyguladığımız ruhsat çalışmaları ve proje istememizden dolayı, “Köyde ev yapılırken niye bu kadar zorluk çıkarıyorsunuz?” söylemlerinin cevabı depremlerdir. Kurum olarak köydeki yapılan binaların denetiminden taviz vermeyeceğiz ve kaçak olarak yapılan binaların eskisinden daha fazla ceza uyguladığımız ortaya çıkıyor. Depremin köyü şehri yok. Deprem olduğunda köydeki evlerde yıkılıyor ve insanlar hayatlarını kaybedebiliyor. 2 yıldır bu noktada sıkı bir çalışmamız vardı. Köy diyip geçmeyin. Erzincan’ın köylerine ciddi bir dönüş var. 2 yıl içerisinde köylerimizde bin civarında ev yapıldığı tespit edildi” dedi.