Erzincan Üniversitesi Tercan Meslek Yüksekokulu'nda Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı bölümü açıldı.

Erzincan Üniversitesi Tercan Meslek Yüksekokulu bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı açıldı. Yeni açılan bölümle birlikte Tercan Meslek Yüksekokulunda bölüm sayısı 6'ya yükseldi.

Erzincan Üniversitesi Tercan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Rızvanoğlu, 'Halkla İlişkiler ve Tanıtım' programının açılması ve 2011–2012 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklifin 16 Haziran 2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında incelenerek, okul Pazarlama ve Dış Ticaret bölümü bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı açılmasına karar verildiğini belirtti.

Erzincan Üniversitesi Tercan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Rızvanoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Son yıllarda Türkiye'de artan özelleştirmelere ve kamu gelişmelerine bakıldığında, halkla ilişkiler ülkemizde gelecek vaat eden bölümler arasında sayılmaktadır. Günümüzde de bilakis iletişim çağını yaşıyoruz, çeşitli kamu ve özel kurumlarda halkla ilişkilerin öneminin farkına varılmaya başlanmasının sektörde uzman kişilerin ihtiyacını artırmaktadır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile Avrupa Birliği (AB) ile bütünleşme aşamasındaki Türkiye'de iş ve sosyal yaşamda halkla ilişkiler, reklam ve iletişim yönetiminin gücünün bilincinde olan, bu gücü sosyal sorumluluk sınırları içinde kullanmak gerektiğine inanan iş gücünü, halkla ilişkiler, reklam ve iletişim sektörüne kazandırmayı amaçlamaktadır. " dedi.

Halkla ilişkiler ve tanıtım programı aynı zamanda programın iletişim liseleri için de bir basamak olduğunu ifade eden Rızvanoğlu, yüksekokul bünyesinde halkla ilişkiler ve tanıtım programı açılması yönünde tekliflerinin yükseköğretim genel kurulu toplantısında incelenerek uygun görüldüğünü bildirdi.

Yüksekokulun önümüzdeki yıl yeni yerleşkesindeki yeni binalara taşınması ile birlikte fiziki sıkıntılarının da ortadan kalkacağını ifade eden Rızvanoğlu, programın yeni yerleşkemize taşınmamıza bağlı olarak 2012–2013 öğretim yılında öğrenci alacağını bildirdi.