Erzincan’da sivil trafik ekipleri hata yapan araç sürücüleri tespit ederek, gereken cezai işlem uygulanacak.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla habersiz denetim uygulaması başlatılıyor.
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar kapsamında daha iyi bir trafik yönetimi sağlanması amacıyla yeni projeler geliştiriliyor.

Uygulamaya başlanacak olan sivil denetim ile trafikte hata yapan araç sürücüleri tespit edilerek gereken cezai işlem uygulanacak.

Uygulama ile, şehir içinde emniyet kemeri takma alışkanlı oluşturulması başta olmak üzere; motosikletler gibi çevreyi rahatsız eden sesler çıkaran araçların tespit ve cezalandırılmasının hızlı bir şekilde sonuçlanması, araç içerisinde cep telefonu kullanan, yüksek sesle müzik dinleyen, tehlikeli manevralar yaparak trafiği tehlikeye düşüren, sinyalizasyon ve trafik işaretlerine uymayan, özellikle yayalara karşı saygısızca araç kullanan sürücülerin tutum ve davranışlarını tekrar gözden geçirmelerini ve trafikte yakalanma hissi oluşturulmasını sağlamak amacıyla “ Habersiz Denetim” uygulamasına başlanacak.