Kemaliye'de Ayten Coşkun Eğin Başpınar Mikrokredi şubesi açıldı. İlçede kredi almaya hak kazanan 19 bayana toplam 13 bin 300 TL kredi verildi.

Kemaliye Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, Ulaştırma eski Bakanı Hasan Basri Aktan, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, 22. Dönem Milletvekili ve Türkiye İsrafın Önlemem Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır,Kemaliye Kaymakamı Metin Yılmaz, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, Kemaliye Kültür ve Kalkinma Vakfi (KEMAV) Başkanı İsmail Yücel, Gazeteci Yavuz Donat, Mikrokredi alan bayanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan 22. Dönem Milletvekili ve Türkiye İsrafın Önlemem Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, şube açılışında gerekli olan finansmanı sağlayan Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun’a emeği geçen bütün idarecilere yöneticilere teşekkür etti.

37 bin bayan mikrokredi kullandı

Akgül; "Valilikler ile birlikte yürütülen mikro kredi uygulamasında, insanların kendi kendilerine onurlu bir şekilde gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarına yönelik olarak modern bir uygulama başlattık" dedi.

Erzincanlı hanımların üreterek aile bütçesine katkı sağlamak adına önemli bir fırsat kazandıklarını vurgulayan Vali Demir; "Mikro kredi uygulaması ile dünyada ve Türkiye'de kendi işini kurabilmiş pek çok insan bulunmakta. Kefilsiz, teminatsız bir kredi olan mikro kredinin geri ödemesinin de küçük meblağlar halinde yapılacak olması ayrı bir avantaj. İnanıyorum ki Kemaliye de pek çok bayan mikro kredi ile başlayıp ileride istihdam yaratarak kendi işlerini kuracaklar" şeklinde konuştu.

Bayanlar kendi işlerini kuracak

Ayten Coşkun Eğin Başpınar Mikrokredi şubesi için gerekli olan finansmanı sağlayan Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, ise konuşmasında , mikrokredi uygulaması ile Kemaliyeli hanımların üreterek aile bütçesine katkı sağlamak adına önemli bir fırsat kazandıracağını belirterek., "Mikrokredi uygulaması ile dünyada ve Türkiye'de kendi işini kurabilmiş pek çok insan bulunmakta. Kefilsiz, teminatsız bir kredi olan mikrokredinin geri ödemesinin de küçük meblağlar halinde yapılacak olması ayrı bir avantaj. İnanıyorum ki Kemaliye’de de pek çok bayan mikrokredi ile başlayıp ileride istihdam yaratarak kendi işlerini kuracaklar" ifadelerini kullanarak açılan şubenin 1992 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden merhum eşi Ayten Coşkun’un adını verdiği söyleyen Coşkun, hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Programda, Kemaliye Kültür ve Kalkinma Vakfi (KEMAV) Başkanı İsmail Yücel, Ayten Coşkun Eğin Başpınar Mikrokredi şubesinin açılışında emeği geçen ve Türkiye İsrafın Önlemem Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Ali Coşkun ve oğlu Yıldırım Coşkun’a birer teşekkür plaketi sunmasının ardından protokol mensupları tarafından Kemaliye de kredi almaya hak kazanan 19 bayana toplam 13 bin 300 TL kredileri verildi.