Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzincan Eski Milletvekili Mihrali Aksu ölümünün 5.yılında kabri başında anıldı.

21. dönem Erzincan milletvekili Mihrali Aksu Terzibaba Mezarlığı’ndakabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törenine, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Özarslan, MHP Erzincan İl Başkanı Muzaffer Doğan, Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Çadırkaya Belediye Başkanı Said Dursun, Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Türkmen, Üzümlü Eski Belediye Başkanı İhsan Akbaş ve çok sayıda partili ile Aksu’nun ailesi katıldı. Hatmi-şerifin okutulduğu törende katılanlara mevlüt şekeri de ikram edildi.

Anma töreninde konuşan MHP Erzincan İl Başkanı Muzaffer Doğan, Mihrali Aksu'nun, bütün ömrünü bir kutsal davaya adadığını söyledi.

Başkan Doğan, "Hayatı boyunca izinden ayrılmadığı Başbuğ’u gibi ayakta Hakk’a yürümüştür. ‘Önce ülkem, sonra partim, sonra ben’ ideolojisini kendisine hayat felsefesi kabul eden Mihrali Aksu bunu bizzat yaşayarak çevresine örnek olmuştur. Onun zevki memleket meselelerini düşünmek, eğlencesi Müslüman Türk'ün dertlerinin tartışıldığı gecelere katılmak olmuştur. Aksu'yu Ülkemize ve Erzincan’ımıza yaptığı hizmetler gibi kendisini de unutmayacağız. Mihrali Aksu'ya cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhu Şad, mekanı cennet olsun” dedi. Sebahattin KAPLAN/ERZİNCAN