Sigara kaçakçılarının kullandıkları yöntem polisi bile şaşırttı.

Erzincan'da polis ekipleri durdurdukları bir kamyonetin içinde 40 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube (KOM) ekipleri durdurdukları bir kamyonetin içinde 40 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Ekipler, sebze, fide, tohum üretiminde kullanılan plastik kaplara gizlenen sigaraları bulurken Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, sigara kaçakçılığında ilk defa böyle bir yöntem gördüklerini belirtti.

Erzincan-Erzurum güzergahında denetim yapan KOM ekipleri, şüphe üzerine bir kamyoneti durdurdu. Kamyonetin arka kapaklarını açan ekipler fide üretiminde kullanılan ve viyol olarak adlandırılan plastik kap gördü. Üst üste istiflenmiş viyollar önce ekiplerin dikkatini çekmedi.

İlk iki sırayı indiren ekipleri viyollar arasına konulan sigaraları fark etti. Bunun üzerine 04 P 1268 plakalı kamyonet Emniyet Müdürlüğü garajına çekilirken, sigaraları Ağrı'dan Amasya'ya götüren 41 yaşındaki T.T. gözaltına alındı. Viyollar arasına karton paketler halinde istiflenmiş ve piyasa değeri yaklaşık 160 bin TL olan 40 bin paket sigara polis ekipleri tarafından kamyonetten indirildi.

Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, başarılı bir operasyona imza atan ekipleri kutladı.

Tüzel, "Operasyonda sigara kaçakçılığı ile mücadelenin bir başka versiyonunu gördük. Yine şu ana kadar ilk defa gördüğümüz bir başka yöntem kullanılmış. Sebze, fide, tohum üzerine kullanılan plastikler üst üste geçirilerek, daha sonra içleri oyulmak sureti ile sigaralar kamufle edilmiş, üzeri kapatılmış, bantlanmış, poşete sarılmış ve kamyonete yüklenmiş" şeklinde konuştu. Sebahattin KAPLAN/ERZİNCAN