Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği düzenlediği iftar yemeğinde Refahiyelileri buluşturdu.


Refahiye Derneği iftar geleneğini bu yılda sürdürdü. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Hisarında bulunan tesislerinde düzenlenen yemeğe Refahiyeliler büyük ilgi gösterdi.

Yemeğe, Ulaştırma Denizcilik ve Hberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanısıra, İstanbul milletvekili Sevim Savaşer, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Melüt Vural, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, EKEV Başkanı Sadık Ağca, Kemahlılar Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk, köy dernek yöneticileri ve davetliler katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Kumbar, geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğinde Refahiyelileri biraaraya getirmekten dolayı mutlu olduklaları söyledi.

Dernek çalışmaları hakkında çeşitli bilgilerde veren Başkan Kumbar, yemeğe katılanlara da teşekkür etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'da konuşmasında, Refahiyelilerle birlikte olmaktan dolayı duyduğu menmuniyeti dile getirdi.
Konuşmasında ülke gündemine dair gelişmeleri de değerlendiren Bakan Yıldırım, “Bu topraklar, bizim ecdadımızın yadigârıdır. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu toprakların bedeli paha biçilemez. Çanakkale bir destandır, Çanakkale dünyaya karşı verilen en büyük bağımsızlık mücadelesidir. 250 bin gencimiz yaşlımız, en önemli kaynağımız insanımız, bu toprakların hür ve bağımsız olması için orada kahramanca mücadele ettiler ve yedi düveli denizin dibine gömdük. Bu ülke için, Anadolu toprakları için hesap kitap yapanlar, aklı sıra planlar kuranlar şunu iyi bilsinler; bin yıldır bu ülkede oynanmak istenen birçok oyun nasıl ters tepti ise, nasıl etkisiz hale getirildiyse bundan böyle de geri tepilecektir. Bölücü terör örgütü ve onun baronları çok iyi bilsin ki, 75 milyon vatan evladı, bu ülkenin tek bir karış toprağını bile kimseye ama kimseye vermeyecektir. Bu ay yıldızlı bayrak sonsuza kadar dalgalanacak, asla yere düşmeyecektir” diye konuştu.

"Kimse Türk milletinin sabrını zorlamasın" diye devam eden Bakan Yıldırım, “Bugün birliğimize, beraberliğimize düne göre daha fazla ihtiyaç var ve bizim Doğu'da, Güneydoğu'da yasayan masum insanlarla meselemiz yok. Onların huzurunu bozan, onların yaşamını zora sokan, masum insanların, çocukların, bebeklerin hiçbir hassasiyet göstermeden, gözünü kırpmadan hayatına kast edenler… Bakın daha evvelsi gün Hakkari Yüksekova’da havalimanı yapıyoruz. Eğer birileri 'Hakkari’de havalimanı yapılacak' deseydi, ‘Ya ne kadar hayalci bir insan’ (denilirdi). Bugün o havaalanını yapıyoruz ama 13 tane iş makinesini yaktılar, 13 tane çalışanı da alıp götürdüler. Şimdi soruyorum; biz bu havaalanını niçin yapıyoruz, orada yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat seyahat etmesi için…Ankara’da, İzmir’de, Denizli’de yaşayanlar değil, Hakkari’de yaşayan vatandaşlarımız da havayoluyla seyahat etmenin rahatını, avantajını, konforunu hissetsin, yaşasın diye yapıyoruz. Güya o bölgeleri düşündüğünü söyleyen bunlar, o havaalanının yapılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Her gün tehdit...Ama ne yaparlarsa yapsınlar, oraların gelişmesini, kalkınmasını yaptığımız çalışmaları, yapacağımız çalışmaları engellemeye asla ve asla muvaffak olamayacaklar” dedi.

İftar yemeği yapışan konuşmaların adıdndan son buldu.