Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 9. Etabında Erzincan genelinde makine ve ekipman hibesi almaya hak kazananlardan bir kısmının makineleri Mercan Beldesinde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından organize edilen programda çiftçiler makinelerine kavuşmanın sevincini yaşadılar.

Tercan ilçesine bağlı Mercan beldesi ve çevre köylerde makine ve ekipman hibesi almaya hak kazanan çiftçilerin hazır bulunduğu törende konuşan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan program kapsamında, her yıl yüzlerce çiftçinin modern makine ve ekipmanlara kavuştuğunu, geçen her yılın sonunda modern tarımın Erzincan’da hızla ilerlediğini kaydetti. İl genelinde ekonomik projeler kapsamında 45 projenin hayata geçirildiğini, bu projeler inin yaklaşık 10 milyon TL hibe desteği sağladıklarını, yüzlerce kişinin istihdam edildiğini söyledi.

İl Müdürü Erdem Karadağ, 2013 yılında Erzincan genelinde 410 çiftçinin daha makine ve ekipmana kavuştuğunu, bu yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 410 çiftçiye 1.903 bin TL tutarında hibe desteği sağladığını söyledi. Özellikle Tercan ve Çayırlı bölgesinden 29 çiftçinin şekerpancarı hasat makinesi için başvuruda bulunduğunu kaydeden İl Müdürü Karadağ, bir dosyanın teknik eksiklik sonucu elendiğini, geri kalan 28 çiftçiye ise pancar hasat makinelerini teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 2006 yılından bu yana yüzlerce çiftçinin bu şekilde makine aldığını, tarım sektörünün bu makineler sayesinde işgücü ve zaman açısından büyük bir tasarruf sağladığını belirtti.
Törende konuşan Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Albayrak ise, dağıtılan makinelerin çiftçilerin işlerini son derece kolaylaştırdığını belirterek “bu projelerin hayata geçirilmesinde büyük çaba harcayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, Erzincan Valimize ve tarım teşkilatına üreticilerimiz adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından çiftçilere belgeleri ve makineleri teslim edildi.