Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü ve 'Polis Haftası' nedeniyle Erzincan'da tören düzenlendi.


Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Abdullah Çiftçi, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Habip Yılmaz, emniyet mensupları ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman; polisin kamu düzeninin korunmasını sağlamakla görevli, silahlı bir kolluk kuvveti olduğuna dikkat çekti.

"Bugün, ülkemizin emniyet ve asayişini, halkın huzur ve güvenini sağlayan emniyet teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Elaman "Köklü bir tarihe sahip olan emniyet teşkilatı, kuruluşundan bugüne milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle halkımızın takdirini kazanmıştır. Türk polisi, milli ve manevi hasletleri gereği yüksek görev şuuruna sahiptir. 167 yıl boyunca bunu kanıtlamıştır. Teşkilatımız, büyük Atatürk'ün aziz milletimize gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda üstüne düşen görevi toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olarak yılmadan tarafsızca ifa etmeye devam edecektir. Emniyet Teşkilatımız, nitelikli ve kahraman personeli ile milletimize büyük hizmetlerde bulunmanın kıvancını duymakta, yurdun dört bir yanında emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunması konusunda daima üstün bir gayretin içerisinde bulunmakta, üstlenmiş bulunduğu görevleri yüksek vazife anlayışı içerisinde yerine getirmektedir. Tüm teşkilat mensuplarımızın ve fedakar ailelerinin 167. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize ve emekli olmuş mensuplarımıza sağlık ve mutluluklar temenni ediyor, halen görevi başında bulunan siz değerli mesai arkadaşlarıma, bu zor, kutsal ve onurlu görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.