7 Haziran Genel Seçimleri’nde yaklaşık bin oyla milletvekilliğini CHP’ye kaptıran Ak Parti, 1 Kasım’da kaybettiği seçmeni geri aldı. CHP vekilini kaybederken Ak Parti yıllar sonra Erzincan’dan Meclis’e iki vekil birden gönderdi.

CHP 5 ay sonra kaybetti

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’nde Erzincan ilklere sahne oldu. 7 Haziran seçimlerinde yaklaşık bin oyla bir milletvekilliğini CHP’ye kaptıran Ak Parti, 1 Kasım’da birinci parti çıkarak Meclis’e iki vekil birden gönderdi. CHP oylarını artırmasına rağmen yıllar sonra Erzincan’dan milletvekili çıkaramamanın üzüntüsünü yaşadı. MHP tüm yurt genelinde olduğu gibi Erzincan’da yüzde 6 oranında oy kaybederek sandıkta umduğunu bulamadı.

Ak Parti Erzincan'da 7 Haziran’da yüzde 49,22 olan oyunu 1 Kasım’da yüzde 56,73'e yükseltti. 7 Haziran’da Erzincan’da Ak Parti’den Talha Erol Durmaz, CHP’den ise Erdoğan Özyalçın milletvikili olmuştu. CHP 1 Kasım seçilerinde yine Erdoğan Özyalçın’ı aday gösterdi. Ak Pirti ise 7 Haziran’da birinci sıra adayı Talha Erol Durmaz’ın yerine Sebahattin Karakelle’yi koydu. İkinci sıra adayı Serkan Bayram ise yerini korudu. HDP ise Erzincan’da âdetâ eridi. 1 Kasım seçimlerinde HDP Erzincan’da yaklaşık yüzde 2,5 oranında oy kaybetti Diğer partilerin oy oranları ise binde birlerin altında kaldı.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’nde Erzincan ilklere sahne oldu. 2 vekilliği Ak Parti kazanırken, CHP Erzincan’da ilk defa kaybetti. MHP ise umduğunu bulamadı

1 KasIm’da yapılan genel seçimlerde Erzincan’da sürpriz bir sonuç ortaya çıktı. Ak Parti Erzincan’da birinci parti oldu. Seçim sonuçlarına göre, Ak Parti ve CHP oylarının artırırken MHP ise büyük oy kaybı yaşadı.

2 vekilide Ak Parti aldı
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iki temsil edilen Erzincan'da oylarını yüzde 56,73'e yükselten Ak Parti iki milletvekilliğini birden kazandı. Erzincan’da Ak Parti 7 Haziran seçimlerini  65 bin 411 oy alarak yüzde 49,22 oranında tamamlamış ve bir milletvekili kazanmıştı. 1 Kasım seçim sonuçlara göre, Ak Parti'den seçilen Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, TBMM’de Erzincan’ı milletvekili olarak temsil edecekler.

CHP kalesini kaybetti
CHP 1 Kasım seçimlerdinde Erzincan’da büyük bir hüsran yaşadı. Partinin kalesi sayılan kentte CHP bu seçimde vekilliği kaybetti. Erzincan’da oylarının yüzde 2.26 artıran CHP, 37 bin 337 oy aldı. Oyların yüzde 25.34’nü alan CHP bir önceki seçime göre oylarının artırırken bir vekilini de Ak Parti’ye kaptırmış oldu. CHP 7 haziran seçimlerinde ise 33 bin 669 oy almıştı.

Erzincan’da düşüş yaşayan bir diğer parti ise MHP oldu. 1999 seçimlerinden sonra kentten vekil çıkaramayan MHP bu seçimlerde de umduğunu bulamadı. 7 Haziran seçemlerinde 21 bin 964 oy alan parti 1 Kasım seçimlerinde oylarını yarı yarıya kaybetti. MHP 1 kasım seçimlerinde 13 bin 631 oy aldı.

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti yüzde 49,2, Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 25,52, Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 16,69 ve Halkların Demokratik Partisi yüzde 5,51 oy oranları ile Erzincan ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu.