Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Ergan Dağı Kayak Merkezi yeni kayak sezonuna hızla hazırlanıyor.


Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan ve dünya çapında kayak severlerin başlıca adresi olma yolunda hızla ilerleyen Ergan Dağı yeni kayak sezonuna hızla hazırlanıyor. Ergan Dağındaki çalışmaları yerinde incelemek ve denetimlerde bulunmak amacıyla Kayak Merkezine giden Vali Abdurrahman Akdemir, yapımı devam eden yeni günübirlik tesis, yürüme bandı, eğitim pisti, peyzaj ve araç park alanı düzenleme çalışmaları hakkında yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

365 gün hizmet verecek
Vali Abdurrahman Akdemir, yaklaşık bir milyon TL’ye mal olan göl manzaralı tesisin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların ailesi ile birlikte dinlenebileceğini, peyzaj çalışmalarının tamamlanması ve piknik alanlarının oluşturulması ile birlikte Ergan Dağının sadece kış aylarında değil, yılın 365 günü vatandaşların ziyaret edebileceği bir alan olacağını belirtti.

Yeni tesisler yapılıyor
Vali Akdemir, sadece profesyonel kayakçılar için değil, daha önce kayak yapmamış vatandaşlarında yararlanabilmesi için İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yapımına başlanılan eğitim pisti ile 1 kilometre uzunluğundaki yürüme bandı yapımı için çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Yeni sezonda Ergan Dağında sadece profesyonel kayakçılar değil, daha önce kayak tecrübesi olmayan vatandaşlarımızda eğitim pisti sayesinde kayak yapabilecekler. Yapımı devam eden günübirlik tesis tamamlandığında vatandaşlarımız ailesi ile birlikte göl manzaralı tesiste dinlenebilecek ve günlük hayatın stresinden uzaklaşabileceklerdir” dedi.