Erzincan Üniversitesi 2009-2010 Akademik Yılı açılış etkinlikleri,Yalnızbağ Yerleşkesi’ndeki hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

Erzincan Üniversitesi akademik yılı açılışı tüm öğretim elemanlarının katıldığı geleneksel fotoğraf çekimi ile başladı E.Ü Rektörü Prof Dr. Erdoğan Büyükkasap başkanlığında Erzincan-Sivas Karayolu üzerindeki Yalnızbağ Yerleşkesi’nde hatıra fotoğrafı çektiren öğretim elemanları daha sonra Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Erzincan Üniversitesinin Anadolu’da bir Dünya Üniversitesi öz ülküsüyle yola çıkıldığını ve bu E.Ü’nün 2009-2010 Akademik Yılını törenlerle açtıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, “Yanlızbağ Yerleşkesi’nde fotoğraf çektirmeyi geleneksel hale getirdik. Yerleşkedeki gelişmeleri görmek ve yeni gelen öğretim elemanlarının bu çalışmaların heyecanını yakından tatmaları için bunu gerçekleştiriyoruz.

E.Ü. geleneklerine ve devletine bağlılık anlayışı içerisinde hareket etmektedir. Öğrencilerimiz gönül rahatlığı ile okullarına gidip geliyorlar. Öğrencilerimiz sene başında yaşadıkları ufak tefek sıkıntıları atlattılar. Ben onlarla sürekli diyalog halindeyim ve her gün onlarla birlikteyim. Öğrencilerimiz E.Ü.’ne emanettir. Evsiz ve yurtsuz öğrencimiz kalmamıştır. E.Ü.’nin gelişim sürecinde elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemiz emin adımlarla koyduğu hedefe doğru hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.