Kışlık pekmezler hazırlanmaya başlandı

Yazdır

Cimin Üzümü ile meşhur Üzümlü’de, ev hanımları soğuk havaya rağmen kış hazırlarını sürdürüyor. Üzümlü’de ev kadınları kış hazırlıkları kapsamında pekmez yapımına başladı.

 

Yaklaşık bir ay önce üzüm hasadının sona erdiği ilçede, dondurucu soğuklara aldırış etmeden pekmez yapan kadınlar, pekmez kazanlarının kaynadığı ocaklarda bir yandan ısınıp, diğer yandan ürünlerini hazırlıyor.

Pekmez üretimi yapan 65 yaşındaki Nursen Demirbaş, soğuk havada pekmez yapımının zor olduğunu belirterek, “Bağlardan topladığımız son üzümleri pekmez yapıyoruz. Bu yıl pekmez yapımında soğuklara kaldık.  Şimdi de soğuk havaya rağmen pekmez yapıyorum. Açık alanda hava da soğuk olunca pekmez yapımı çok zor oluyor” dedi.