Erzincan'da 2010-2011 eğitim öğretim yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Tören kapsamında kursuyerlerin yıl içerisinde yaptıkları birbirinden ilginç el emeği göz nuru eserler de davetlilerin beğenisine sunuldu.

Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, Erzincan'da hergün bir yeniliğin yapıldığını söyledi. Demir, "Toplumun herkesimi eğer yapılan çalışmalar içerisinde varsa başarı var demektir. Erzincanlının olaylara bu yönden bakış açısı bizlere hız veriyor ve her gün bir yenilik yapılıyor. Erzincan'da her konuda kurs açılıyor. Önceden halk eğitim kursu denilince sadece nakış-dikiş kursu akla geliyordu. Ama şimdi halk eğitim merkezleri artık Erzincan'da bir meslek edindirme merkezi haline geldi. " dedi.

Halkoyunları gösterileri ile başlayan programda kurslar hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ziya Yavuz, 3 ayrı alanda kursların açıldığını ve genel toplamda 576 kursta 7 bin 897 kursiyere eğitim verildiğini söyledi.

Törende yıl içerisinde açılan kurslara katılan kursiyerlere protokol mensupları tarafından belgeleri verildi. Programda son olarak, kursiyerler tarafından eğitim-öğretim yılı içerisinde yapılan el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen serginin açılışına Vali Abdülkadir Demir, eşi Nurtaç Demir, Belediye Başkan Vekili Mehmet Şireci, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, bazı kurum müdürleri, davetliler ve kursiyerler katıldı.