Erzincan’daki Hidroelektrik Santrallerinde, (HES) tüketilen enerjinin iki katı kadar enerji üretiliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hidroelektrik Santraller (HES) doğuda enerji üretmeye devam ediyor.

Dışa bağımlılık azalıyor

Bu kapsamda, Erzincan ve Erzurum’da tüketilen enerjinin iki katı kadar enerji aynı illerdeki HES’lerden üretiliyor. Hızla artan nüfus oranı ile beraber enerji sarfiyatı giderek artıyor. Türkiye’deki enerji üretimine katkıda bulunmak maksadıyla Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde kurulan HES’ler artan talepleri karşılayarak enerji noktasında katma değer üretiyor. Erzincan ve Erzurum’da kurulan HES’lerde de üretilen enerjinin iki ilin enerji tüketiminden iki kat daha fazla olması enerji alanında ki dışa bağımlılığı azaltıyor.

881,5 milyon kilowatt
Erzincan ve Erzurum illerinde bulunan toplam 37 adet HES’ten 881,5 milyon kiloWatt.saat enerji üretiliyor. Bu iki ilin yüz ölçümleri, aydınlanma alanları, havanın erken kararması, ısınma ihtiyacı ve kış aylarında daha da artan elektrik ihtiyacı göz önüne alındığında tüketilen enerji miktarının 474 milyon kiloWatt saat olduğu ve üretilen enerjinin yarısının kullanıldığı görülüyor.