Artan terör olayları enerji sektörünü de etkiledi. Elektrik dağıtım firması Aras Elektrik bu yıl planladığı 200 milyon liralık yatırımın önemli bir bölümünü gerçekleştiremedi.


Artan terör olayları enerji sektörünü de etkiledi. Doğu’nun en büyük firmalarından biri olan Aras Elektrik bu yıl planladığı 200 milyon liralık yatırımın önemli bir bölümünü gerçekleştiremedi.

Alt yapı başta olmak üzere özellikle kırsal kesimde çürüyen elektrik direkleri ve trafoları değiştirmeyi planlayan Aras Elektrik, araçlarının yakılması ve personelin tehdit edilmesi nedeniyle çalışmalarında hız kesmek zorunda kaldı. Yaklaşan kış mevsiminde bölgenin karanlıkta kalması endişesi yaşanıyor.

Yatırımlar felç oldu
Devam eden olaylar nedeni ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ki yatırımlar adeta felç oldu. Bu durumdan etkilenen en önemli sektörlerden biri de enerji sektörü. Enerji konusunda yılların ihmaline uğrayan bölgede son iki yıldır önemli çalışmalara imza atan Aras Elektrik A.Ş. 2015 yılı için planladığı 200 milyon liralık yatırımı yapılamamasının huzursuzluğunu yaşamaya başladı.

Onarım yapılamıyor
Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars illerini kapsayan 7 ilde yaklaşık 850 bin aboneye hizmet veren Aras Elektrik, bölgedeki huzursuzluk nedeniyle hız kesmek zorunda kaldı. Şirket kırsal kesimde yapması gereken rutin işlemlerini de yapamaz hale geldi. Firma yetkilileri, bölgenin coğrafi ve iklim şartları göz önüne alındığında başta yatırımlar olmak üzere bakım ve onarım çalışmalarının yapılamaması yüzünden yaklaşan kış mevsiminde sıkıntı yaşanacağını dile getirdiler.